Sfântul Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, este unul dintre cei mai veneraţi. Este considerat protector al naturii, al vitelor şi al oilor. Este cel de-al doilea stâlp calendaristic alături de Sfântul Dumitru, între cei doi sfinţi existând o întelegere cosmică, facilitată de divinitatea supremă.

Sfântul Dumitru

Sfântul Mare Mucenic Dumitru, izvorâtorul de mir, este unul dintre martirii credinţei creştine. Originar dintr-o nobilă familie macedoneană din Sârună (Salonic), a fost botezat şi crescut în religia creştină. Este considerat patronul Păstorilor. Stăpân peste iarna ce urmează , el amână vremea rea până când toţi păstorii reuşesc să coboare cu turmele la vale. Înainte de plecare , familiile tocmesc croitori, se fac învoili după care se petrece.

Pro-Etnica

Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret a organizat începând cu anul 2000, Festivalul Interetnic „Pro Etnica” în oraşul medieval Sighişoara. Mesajul evenimentului a ajuns la milioane de oameni, pe toate canalele mass media. Toţi partenerii sunt implicaţi şi pot să influenţeze concepţia proiectului , care se modifică în fiecare an.

23 Mai

În Romania s-a sărbatorit prima dată în anul 1998 în cadru restrâns la manifestările legate de înfiinţarea şcolii de la „Sfinţii Apostoli”. În anul următor pentru prima dată la Constanţa pe 28 mai s-a sărbătorit cu o participare numerosă, circa 800 de persoane. Din anul următor, Societatea Culturală Aromână a sărbătorit acest eveniment în fiecare an la Bucureşti până în anul 2006. De atunci acest eveniment a fost organizat de Comunitatea Aromână cu participarea aromânilor şi pentru aromâni.

Cercul literar

Valoarea lucrurilor este dată de cei ce le creează. Cercul de literatură al S.C.A. îşi desfăşoară activitatea neîntrerupt . Este condus de Alexandru Gica.



Pilisterlu

Pilisterul are ca scop să promoveze muzica şi dansul armânesc. Toate acestea se realizează cu responsabilitate şi pasiune artistică. Înfiinţarea ansamblului „Pilisterlu” a reprezentat un mijloc propice pentru ca tinerii armâni să se cunoască,să se bucure de bogăţia tradiţiilor aromâne şi pentru a afla tot mai mult despre armânii din România şi din totteritoriul Balcanilor. Dorinţa de a cunoaşte ne uneşte...

Alte proiecte

Consiliul Tinerilor Armâni , departamentul de tineret al Asociaţiei Comunitatea Aromână este partenerul multor evenimente ale asociaţiei. Ideile tinerilor şi implicarea lor a dus la realizarea unor evenimente bine organizate. Spectacolul „Primuveara Armânjilor”şi întâlnirile cu personalităţi aromâne şi române la sediul Societăţii Culturale Aromâne.